Hoe verdien ik korting door veilig te rijden?

Het is heel simpel: je sluit een Autofairzekering bij ons af en ontvangt een ‘Chipin-stekker’. Deze stekker klik je in je auto en vanaf dat moment houdt deze stekker precies bij hoe hard je remt, rijdt, optrekt en waar en wanneer je dat doet. Op je eigen dashboard en je app kun je vervolgens per rit zien hoe je hebt gereden en of je veilig hebt gereden. Op basis van je rijgedrag krijg je aan het eind van elke maand van ons een score: bij een groene score ontvang je 35% van je premie terug, bij oranje 10% en bij rood niks.

Hieronder leggen we dat nog even stapsgewijs uit.

Van afsluiten tot premie teruggestort krijgen:

Direct afsluiten

Sluit onze Autofairzekering af op de site. Je ontvangt dan je polis en groene kaart via de mail. Je kiest zelf wanneer je de Autofairzekering in laat gaan.

Chipin stekker

Na de eerste premiebetaling krijg je onze ‘Chipin’ binnen een week thuisgestuurd. Deze stekker gaat, op het moment dat je hem in je auto stopt, registreren hoe je rijdt en zo kun je tot 35% van je premie terugverdienen. (Lees hier wat de stekker allemaal meet)

Installeren van de Chipin

Je klikt de Chipin in de meeste gevallen heel makkelijk onder het dashboard van je auto. Lukt het niet, dan biedt de bijgesloten instructiebrief alle hulp die je nodig hebt.

Connectie met ons systeem

De Chipin meldt zichzelf aan bij ons netwerk nadat je er ongeveer 10 kilometer mee hebt gereden. Daardoor krijg je als beloning voor het installeren van de Chipin zonder moeite eenmalig 10% van je maandpremie teruggestort.

Jouw eigen dashboard en app

Aan het begin van elke maand incasseren we je premie. Op basis van jouw rijgedrag ontvang je dan na elke maand wel, of geen geld terug. Via je eigen dashboard op www.fairzekering.nl/dashboard kun je zelf in de gaten houden hoe je ervoor staat. Je unieke inlogcodes ontvang je per mail. Of je gebruikt de app, deze kun je gratis downloaden in de Appstore of Google Playstore onder de naam Chipinmobile. Log wel altijd eerst in je dashboard in om het password dat je van ons hebt gekregen te resetten, alleen daarna kun je de app gebruiken. We geven jouw rijgedrag aan met stoplichtkleuren. Bij een  groene score ontvang je 35% van je premie terug, bij een oranje score 10% en bij een rode score niets, want dat draagt niet bij aan een veiliger Nederland en daar gaat het uiteindelijk om!

Premie terug

Als je de Chipin hebt geactiveerd in je auto (en je doet dat vóór de volgende maandelijkse premiebetaling), krijg je, binnen 10 dagen na die volgende betaling, 10% van je maandpremie terug. Aan het begin van elke volgende kalendermaand kijken wij wat jouw score is over de afgelopen maand en of je je premie hebt betaald. Als je aan alle voorwaarden voldoet maken wij de premie, conform jouw scores, terug over naar jouw bankrekening.  Dit zal halverwege de maand plaatsvinden.

Foei! Een rode score.

Je hebt kennelijk niet heel veilig gereden...fairzekering_korting_armedillo_rood

Netjes. Een oranje score.

Maar je kan nog veiliger rijden.fairzekering_korting_armedillo_oranje

Goed! Een groene score!Jij maakt Nederland veiliger!

Je hebt veilig gereden deze maand!groen 35

Wanneer ben ik een onveilige rijder? RODE SCORE

Een onveilige rijder is het tegenovergestelde van een veilige rijder. Je vindt verkeersregels minder belangrijk, rijdt vaak veel te hard op de snelweg, houdt minder rekening met anderen, de situatie en je omgeving. Je probeert vaak bewust de grenzen van je auto op te zoeken of te overschrijden. Je rijdt hard, remt vaak te laat of trekt zo snel op dat het gevaarlijk is.

Een rode score betekent dat je een rijscore hebt tot en met 55%.

En als ik soms toch onvoorzichtig rij? ORANJE SCORE

Een oranje score betekent dat je iemand bent die meestal bewust bezig is met het verbeteren van je rijgedrag, maar nog niet de score haalt die nodig is om door fairzekering als veilige rijder te worden bestempeld. Nieuwe klanten die de Chipin voor het eerst in hun auto hebben geïnstalleerd vallen ook in deze categorie.

Een oranje score betekent dat je een rijscore hebt tussen de 55% en 70%.

Wanneer ben ik een veilige rijder? GROENE SCORE

Een groene score betekent dat je de verkeersregels respecteert, rekening houdt met anderen en anticipeert in het verkeer. Veilige rijders houden zich aan de snelheidsregels, zijn altijd alert op wat er gebeurt en zou kunnen gebeuren. Een keer te snel rijden of te hard remmen kan natuurlijk gewoon gebeuren en daarmee kun je nog steeds groen scoren.

Een groene score betekent dat je een rijscore hebt vanaf 70% tot en met 100%.

Dus door controle te houden over je rijgedrag, houd je ook controle over je portemonnee!

geld_kaarthuismuntje

Alles over de Chipin stekker

Hoe_werkt_het

De Chipin is een stekker die exact meet hoe jij je gedraagt op de weg. Als je veilig rijdt, registreert de Chipin dat en ontvang je tot 35% terug op je maandpremie.

Makkelijk te installeren

Je klikt de Chipin meestal in een paar seconden makkelijk onder het dashboard van je auto. Nadat je er ongeveer 10 kilometer mee gereden hebt, maakt de Chipin contact met ons netwerk. Als je dit voor de eerste keer doet, ontvang je als beloning eenmalig 10% premie terug van je maandpremie. Vanaf dan kun je meetbaar veilig gaan rijden en houdt de Chipin zeer nauwkeurig bij hoe veilig je daadwerkelijk rijdt.

Remmen, te hard rijden en gas geven.

Neem je de bochten te snel of juist te langzaam? Rem je veel te plots en hard? Of heb je je niet aan de snelheidslimiet gehouden? De Chipin registreert het allemaal, zodat jij later precies je rit terug kunt kijken en kan zien waar op de route je te hard ging, of te hard op je remmen stond.

Wat registreert de Chipin precies?

De Chipin weet alles over je rijgedrag, de status van je auto (zoals brandstof efficiency) en je locatie. Iedere minuut en op de momenten dat er zich een incident voordoet (als je bijvoorbeeld hard remt) worden deze data doorgestuurd naar fairzekering. Op basis van deze data analyseren wij de criteria die belangrijk zijn voor je rijgedrag. De precieze data zijn en blijven van jou. Jouw rijscore wordt berekend op basis van je rijdata.

Lees hier meer over je privacy.

Mijn Dashboard

In jouw persoonlijke dashboard kun je precies zien hoe veilig je de afgelopen maand gereden hebt. Alles wat de Chipin heeft bijgehouden, kun je hier terugvinden. Met je unieke inlogcodes heb jij alleen toegang tot jouw dashboard.

Zodra je bent ingelogd op jouw dashboard kun je de volgende informatie vinden:

Jouw rijscore

Op deze meter kun je zien wat jouw rijscore is. Je kunt zelf instellen of je een weekscore of maandscore wilt zien. De premie die je eventueel terugkrijgt, wordt gebaseerd op je maandscore: 0-55 Rood (0% terug), 56-69 Oranje (10% terug), 70-100 Groen (35% terug). Indien je op het ‘+’-knopje, klikt krijg je extra, meer gedetailleerde informatie over jouw rijscore.

De locatie van je auto

Ontdek in je dashboard waar op de kaart jouw auto zich op dit moment bevindt (hopelijk gewoon waar je hem hebt achtergelaten…).

Jouw gereden ritten en afgelegde kilometers

Hoeveel heb je afgelopen maand gereden? En waar naartoe ook alweer allemaal? Als je auto een dagboek zou kunnen bijhouden, zou dit ‘m zijn.

Zoveel brandstof kun je besparen

Hier kun je vinden hoeveel je, door veilig te rijden, aan brandstof kunt besparen en tips hoe je dat kan doen.

De door jou gemaakte snelheidsovertredingen

Bekijk al jouw snelheidsovertredingen over een bepaalde periode ten opzichte van een door jou ingestelde maximumsnelheid (bijvoorbeeld 50 km/uur). Je bent dus eigenlijk een beetje je eigen flitspaal. En agent.

Aanbiedingen vanuit fairzekering op het gebied van veiligheid

Fairzekering zal je hier af en toe aanbiedingen doen die jou kunnen helpen om veiliger te rijden.

Meer informatie

Voor alle widgets geldt dat je, door op de plus te klikken, meer informatie krijgt. Door op de ster te klikken, kun je de widgets anders instellen (bijvoorbeeld een andere periode kiezen).

Locaties -knop

Bij “Locaties” kun je niet alleen de huidige locatie van jouw auto zien, maar bijvoorbeeld ook interessante plekken in de buurt of verkeersinformatie.

locatie_dashboardMijn Ritten -knop

Hier kun je jouw ritten bekijken en zien waar je hebt gereden en waar je eventueel niet veilig hebt gereden. Snelheidsovertredingen worden aangegeven met blauwe bolletjes, te hard remmen met paarse bolletjes, te hard accelereren met zwarte bolletjes. Door op de bolletjes te klikken, krijg je meer informatie over wat de Chipin exact heeft gemeten. Je kunt hier ook aangeven of een rit zakelijk of privé was, dat is wel zo handig voor jouw administratie.

Rapportages -knop

Bij rapportages kun je verschillende rapporten maken over jouw ritten en rijscores voor jouw administratie.

De Wis -knop

Als je niet wilt dat jouw historische gegevens zichtbaar zijn, kun je daarvoor de ‘Wis-knop’ gebruiken in jouw dashboard. Hiermee kun je de koppeling tussen jouw rijdata en jouw persoonsgegevens wissen. Gegevens ouder dan twee kalendermaanden kun je meteen ontkoppelen, gegevens jonger dan twee kalendermaanden kunnen pas een maand na het behalen van de maandscore ontkoppeld worden. Dit komt doordat we je anders geen premie terug kunnen geven en in het geval van schade de data moeten kunnen gebruiken. In het ergste geval duurt het dus twee maanden voordat jouw recentste ritten verwijderd zijn. Je kunt dus zo vaak op de Wis-knop klikken als je wilt. Indien data echter op dossierniveau is opgevraagd (bijvoorbeeld om schade te behandelen) dan zal de data in dat dossier niet worden ontkoppeld.

De App

Of je gebruikt de app, deze kun je gratis downloaden in de Appstore of Google Playstore onder de naam Chipinmobile. Log wel altijd eerst in je dashboard in om het password dat je van ons hebt gekregen te resetten, alleen daarna kun je de app gebruiken. De App heeft minder functionaliteit dan het dashboard maar laat wel een score per rit zien.”

Wil jij leren hoe je het meeste uit je dashboard kan halen?

Bekijk hier de instructie filmpjes!

Mijn rijscore

De criteria, die van belang zijn bij het bepalen van je rijscore, zijn:

Hoe vaak je per 100 kilometer de maximum snelheid overschrijdt
Hoe vaak je per 100 kilometer met optrekken een te grote versnelling veroorzaakt
Hoe vaak je per 100 kilometer met remmen een te grote vertraging veroorzaakt
Logischerwijs geeft rijden in het donker of door dichtbevolkte gebieden een grotere kans op ongelukken. Dit heeft dus een lichte invloed op je rijscore.
Wij streven naar een vermindering van de schadelast van 35%. Als blijkt dat wij hier onder of boven uitkomen dan kunnen wij de grenswaarden en de manier waarop de score tot stand komt wijzigen. 
Al deze factoren dragen bij aan het bepalen van je rijscore. Statistische analyses hebben uitgewezen dat bovenstaande factoren goede voorspellers zijn voor de kans op ongevallen. Dit is gebaseerd op de ervaring met 50.000 auto’s gedurende een aantal jaar in de UK. 

Wil je meer weten over de bepaling van jouw rijscore klik hier

Veilige rijder vs. onveilige rijder

Om door fairzekering als onveilige rijder te worden gezien, moet je op meerdere criteria slecht scoren. Rijders die bijvoorbeeld alleen binnen de bebouwde kom rijden, maar zich meestal netjes aan de snelheid houden en niet te vaak hard remmen en optrekken, zullen nog steeds een groene rijscore halen.

Hoeveel premie krijg ik teruggestort?

Na elke volledige kalendermaand zie je jouw maandscore op je eigen dashboard. Na de automatische incasso van de maandpremie krijg je binnen 10 dagen het volgende op je rekening teruggestort:

Bij Rood           : Niets.

Bij Oranje        : 10 % van je maandpremie.

Bij Groen         : 35 % van je maandpremie.

marcel

Vragen waar wij meteen antwoord op hebben!

Wanneer krijg ik mijn eerste premie terug?

Op het moment dat je eerste incasso bij ons binnen is, versturen wij binnen 1 week de Chipin (de stekker, indien op voorraad) naar je toe. Als je die activeert in je auto en dat doet vóór het volgende maandelijkse incassomoment krijg je binnen 10 dagen na het tweede incassomoment 10% van je maandpremie terug. 

Over welke periode gaat de eerste incasso?

Als je de verzekering afsluit en laat ingaan tussen de 1ste en de 10e werkdag van de maand gaat de eerste incasso over de periode van ingang verzekering tot de eerste dag van de volgende maand (max. 1 maand).

Als je de verzekering afsluit en laat ingaan tussen de 11e en laatste werkdag van een maand gaat de incasso over de periode van ingang verzekering tot de eerste dag van de maand erop volgend (maximaal 6 weken).

Wanneer heb ik inzicht in mijn eigen rijscore / dashboard?

Als jouw Autofairzekering in ons netwerk is geactiveerd, sturen we je per mail direct je persoonlijke inlogcodes toe. Vanaf dat moment kun je altijd via je computer of smartphone inloggen op onze (mobiele) site, waarbij, na activering van de Chipin, per dag je score wordt berekend en je alle informatie over je verkeersgedrag, locatie, brandstof efficiency, gereden (zakelijke) ritten en andere gegevens kan inzien en zelf rapportages kan maken. Of je gebruikt de app, deze kun je gratis downloaden in de Appstore of Google Playstore onder de naam Chipinmobile. Log wel altijd eerst in je dashboard in om het password dat je van ons hebt gekregen te resetten, alleen daarna kun je de app gebruiken. De App heeft minder functionaliteit dan het dashboard maar laat wel een score per rit zien.

Wat als de Chipin later bij mij aankomt?

Als wij jouw stekker pas later kunnen leveren, dan komt dat omdat onze Chipin’s zijn uitverkocht. Dat is goed nieuws want dat betekent dat veel mensen veilig willen rijden, maar slecht nieuws omdat we je er dan niet meteen een kunnen sturen. Om het goed te maken krijg je dan tot de Chipin geleverd is, zonder metingen toch 10% premie terug.

Wat gebeurt er als ik de Chipin niet activeer?

Dan laat je niet zien dat je veilig rijdt en heb je dus geen recht op premie terug. Als we zien dat je Chipin na 3 weken nog niet geactiveerd is, ontvang je van ons een mailtje.

Wat gebeurt er als ik de Chipin later activeer?

Zodra je de Chipin in je auto stopt, is deze geactiveerd en ontvang je na de volgende incasso binnen 10 dagen 10% premie terug over een kalendermaand. Hoe sneller hoe beter dus.

Wat gebeurt er als ik geen Chipin heb ontvangen?

Zodra de Chipin verzonden is, sturen we je een mailtje. Als je de Chipin niet binnen een week hebt ontvangen, laat dat dan telefonisch aan ons weten, dan kunnen wij kijken wat er mis is gegaan. Het telefoonnummer is 030-2567015

Wat gebeurt er als ik de Chipin eruit haal?

Als je de Chipin uit je auto haalt, verlies je het recht om premie terug te krijgen voor die periode. Het enige moment dat je de Chipin wel uit de auto mag halen en toch nog premie terugontvangt, is bij een onderhoudsbeurt van de auto.

En als mijn auto met Chipin wordt gestolen?

Als je auto met Chipin wordt gestolen, krijg je van ons bij je vervangende auto met Autofairzekering een nieuwe Chipin. Neem bij diefstal altijd contact op met de politie en ga nooit zelf, op grond van de locatie die je in je dashboard kan zien, je auto zoeken; hoe verleidelijk dat misschien ook is.

Mocht de Chipin apart worden gestolen, neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op nummer 030-2567015

Van wie is de Chipin?

De Chipin is eigendom van fairzekering en je krijgt hem in bruikleen.

Mijn Chipin is kapot

Als je Chipin niet meer werkt, is je auto dus niet verbonden met ons netwerk. Wij zullen dan een mailtje sturen om bij je te checken wat er aan de hand is of je kunt ons bellen en een nieuwe Chipin opvragen. De oude, defecte Chipin dient dan wel te worden teruggestuurd naar ons. Het telefoonummer is ook hier: 030-2567015

Wat gebeurt er als ik mijn auto verkoop of overstap naar een andere verzekeraar?

  • Als je de Autofairzekering overzet naar je nieuwe auto kun je de Chipin overzetten in je nieuwe auto. Wij zullen dit per mail aan je bevestigen.
  • Als je je auto verkoopt (en geen eigen auto daarvoor terug koopt) of een andere verzekering aanschaft, vragen wij je om de Chipin binnen 1 maand terug te sturen naar:

Risk verzekeringen

Antwoordnummer 2540           

3430 VB, Nieuwegein 

Je ontvangt dan, afhankelijk van je rijscore de premie terug over de laatste gehele kalendermaand.

  • Zorg dat je de Chipin binnen een maand naar ons terugstuurt, want anders zijn we genoodzaakt om €75 in rekening te brengen. Je hebt dan ook geen recht meer op je laatste maand premie terug.

Hoe moet ik mijn Autofairzekering opzeggen?

Na een jaar kun je elke dag opzeggen. Stuur dan even een mail naar fairzekering@risk.nl.
Tussentijds opzeggen binnen het eerste jaar kan alleen als je de auto verkoopt / als de auto gestolen wordt. Er is dan geen te verzekeren object meer en dus wordt de Autofairzekering beëindigd. Wil je in het eerste jaar wel verzekerd blijven, maar geen Chipin meer? Dan blijf je verzekerd en betaal je voor de resterende maanden (tot 1 jaar) de basispremie, maar heb je geen recht op premie terug want door het niet gebruiken van de Chipin krijg je automatisch een rode score. Hierdoor kan ook een opzegrecht van de verzekeraar ontstaan.

"We zijn erg benieuwd naar jouw mening over fairzekering! Deel je idee, suggestie of vraag met ons op www.facebook.com/fairzekering!"

− fairzekering