Claudia

Toyota Aygo

Bouwjaar 2010

Sinds februari rijd ik rond met een kastje in mijn auto. Na ontvangst heb ik deze zelf in de auto gestopt. Hij zit bij mij onder het stuur en was heel gemakkelijk erin te stoppen. Ik gebruik mijn auto voor woon werk verkeer en voor het wegbrengen van de kinderen. Mijn dashboard staat dus ook vol met allemaal kleine ritten. Ik ben een pittige rijdster en op mijn dashboard zie ik dan ook dat de meeste gebeurtenissen bij mij over te snel rijden gaan. Over de gehele periode heb ik tot nu toe iedere maand groen gereden. Afgelopen maand had ik maar net een groene score, ik had toen veel afspraken, was erg druk en gejaagd dit was dan ook terug te zien in mijn rijscore. Wat ik zelf erg leuk vind is dat het je heel bewust maakt zonder truttig te zijn. Ook is mijn brandstof verbruik beter geworden.

Op het dashboard kan ik ook al mijn ritten zien en deze gebruik ik voor mijn administratie dit gaat heel makkelijk, ik kan van iedere rit een rapportage maken.

Vincent Monster

23 jaar

Student Commerciële Economie

Auto: Peugeot 207 (Bouwjaar 2006)

Sinds begin februari mocht ik als één van de eerste proefpersonen de chipin van Fairzekering uitproberen in mijn auto (Peugeot 207 uit 2006). Ik heb zelf de chipin in mijn auto geplaatst waarbij het mij uiteindelijk ongeveer 10 minuten heeft gekost om de chipin(inclusief extender) te kunnen instaleren. Na het rijden van mijn eerste rit met chipin heb ik thuis direct mijn rijscore kunnen terug zien bij “mijn dashboard”. Zowel op een smartphone als via een computer kan ik via mijn persoonlijke dashboard precies zien hoe veilig ik de afgelopen periode heb gereden. Zo kan ik mijn rijscore, locatie van de auto, gereden ritten, snelheidsovertredingen etc. terug zien. Door de beschikbaarheid van deze gegevens kan ik mijn rijgedrag goed inzien en kan ik vooral inzien waar ik mijn rijgedrag dien aan te passen en of te verbeteren. De resultaten van de afgelopen maanden laten dan ook zien dat ik mijn rijgedrag aanzienlijk verbeterd heb. Zo ben ik van een “oranje score” naar een “groene score” gegaan en is mijn brandstof verbruik flink naar beneden gegaan. Achter het stuur merk ik vooral dat ik situaties beter inschat en eerder ga anticiperen in het verkeer.

Ondanks dat ik weleens te hard rijd, kan ik zeggen dat ik de afgelopen maanden voornamelijk groen en dus vooral met veel plezier heb gereden. Dit zou betekenen dat ik de afgelopen drie maanden iedere maand 35% van mijn premie zou hebben terug verdiend en misschien nog wel belangrijker dat ik mezelf een veiliger rijder kan noemen.

I am text block. Click edit button to change this text.