Zo installeer je de ‘Chipin’-stekker in je auto.

Het installeren van de Chipin-stekker is heel erg makkelijk, maar je moet wel even weten hoe het moet. Hier leggen we je in eenvoudige stappen uit hoe je het beste de stekker kunt installeren.

Lukt het toch niet? Rijd dan even langs jouw garage, zij kunnen het in 10 minuten voor je regelen.

Wat goed is om te weten

Auto’s jonger dan 10 jaar zijn altijd uitgerust met een universele diagnose poort type OBD2 (OBD staat voor ‘On Board Diagnostics’). Daarom kun je in de meeste auto’s heel eenvoudig zelf de Chipin inpluggen.

Is jouw auto ouder dan 10 jaar, kun je de OBD2 poort toch niet vinden of is er een ander probleem? Kijk dan op www.obdhulp.nl.

Waar moet de Chipin in?

De OBD2 poort van je auto zit meestal onder je dashboard aan de bestuurderszijde, of in de buurt van je dashboard. Het kan zijn dat er een klepje voor zit. De OBD2 poort ziet er net zo uit als de scart-ingang in je TV.

Gevonden?

Als je de locatie hebt gevonden en het eventueel nog aanwezige beschermkapje hebt verwijderd hoef je alleen nog maar de Chipin in de poort te steken en klaar!

Chipin Extender

Bij een beperkt aantal auto’s kan het klepje na de installatie niet meer dicht, of zit de Chipin ontzettend in de weg. Dat is eenvoudig te verhelpen met een Chipin Extender. Dit is een verlengsnoertje voor je Chipin die het probleem oplost door de Chipin op een andere plek te bevestigen. Dit moet uiteraard veilig en goed gebeuren. Wij adviseren je daarom om dit door jouw eigen garage, technische dienst of een gecertificeerd inbouwstation te laten uitvoeren. Het duurt gemiddeld 5 tot 15 minuten om de Extender te bevestigen. Is de Extender niet automatisch meegestuurd? Vraag er dan gratis één aan via vragen@fairzekering.nl. Wij betalen de verzendkosten.

Mijn auto heeft geen OBD2 poort…

Met een aparte rood/zwarte voedingskabel kunnen deze auto’s alsnog worden voorzien van een Chipin Stekker. Als jouw type auto zo’n voedingskabel nodig heeft, is deze toegevoegd. Geen voedingskabel maar wel één nodig? Vraag er dan gratis één aan via vragen@fairzekering.nl. Wij betalen de verzendkosten.

Niet zelf installeren!

Wij raden je sterk af om de voedingskabel zelf te installeren en adviseren je dit door jouw eigen garage, technische dienst of bij een gecertificeerd inbouwstations te laten doen. Dit kan tussen de 20 minuten en een klein uurtje duren.

Storingsmeldingen

Een zeer beperkt aantal auto’s (<1%) geeft via het motormanagementsysteem aan dat er een apparaat in de OBD-poort zit die, als de auto rijdt. stroom verbruikt. Dat kan geen kwaad, maar het is wel goed om het even aan ons te melden als dit het geval is. Dan kunnen wij met de fabrikant overleggen hoe we dit voor je kunnen oplossen en heb jij er geen omkijken meer naar.

Let op: de Chipin leest een aantal gegevens van jouw auto. Omdat hij alleen leest, kan de Chipin jouw auto nooit beïnvloeden en is er ook nooit sprake van het overtreden van regels van autofabrikanten. Jouw eventuele garantie blijft dus altijd geldig. Wil je weten wat de Chipin allemaal precies leest en hoe het zit met privacy en nog meer van deze dingen? Kijk op onze website www.fairzekering.nl/privacy en www.fairzekering.nl/hoe-werkt-het/#chipin

Allemaal gelukt?

Dan kun je nu veilig gaan rijden en gaan genieten van fikse kortingen op je maandpremie!

Niet gelukt?

Geen probleem! Onderstaande knop brengt je direct naar een site waar precies staat uitgelegd waar de Chipin in jouw type auto moet!

pushthebutton